Bala

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Gilze

Leeftijd

8 jaar

Geslacht

Reu

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

09-05-2024

Oorsprong van dier

Spanje

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Bala, is een Spaanse Waterhond en heeft tot voor kort bij een baas in Spanje geleefd.
Toen zijn baas overleed werd hij naar de shelter gebracht en werd gevraagd een goed thuis voor hem te zoeken.
Bala is 8 jaar en is nog heel actief en ondernemend. Hij oogt dus niet als een iets oudere hond.
Hij is heel sociaal naar mensen, ook mensen die hij niet kent, hij past zich goed aan, voelt zich vrij en is graag bij je. Bala gaat graag mee wandelen, ook autorijden is geen probleem.
Bala is speels, gek op ballen, stokken en flostouwen. Het terugbrengen is nog niet zijn sterke punt, maar hij leert snel zoals past bij een waterhond. Bala is zindelijk, maakt binnen niks kapot en slaapt op een kussen in de kamer.
Hij is snel van begrip, goed trainbaar op een geduldige, positieve manier. Bij voldoende beweging en uitdaging is hij heel rustig en altijd bereid weer iets met je te gaan ondernemen.
Bala heeft waarschijnlijk in Spanje weinig contact gehad met andere honden en hij heeft dit niet goed geleerd waardoor hij in contact met andere honden tijdens het wandelen nog goede begeleiding nodig heeft. Daarnaast heeft Bala moeite met het delen van aandacht, ook dat heeft hij waarschijnlijk nooit gehoeven. Hij woonde bij een man alleen in Spanje.
We denken daarom dat Bala beter tot zijn recht zal komen als enige hond in een gezin.
We zijn voor Bala op zoek naar een baasje zonder kleine kinderen en die de raseigenschappen van een Spaanse waterhond kent.

Een Spaanse waterhond is een veelzijdige hond die graag voor zijn baas wil werken. Dit ras wordt gebruikt als herdershond, jachthond, helpt vissers bij het inhalen van netten, maar is ook een hele fijne huishond wanneer hij voldoende beweging en mentale uitdaging krijgt.

Verhuishond Bala

Ras
Spaanse waterhond
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Klikt niet met andere huisdieren

Algemene info

Geslacht
Reu
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Nee
Honden
Nee
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De adoptiebijdrage bedraagt 415 euro.

Wat bepaalt de hoogte van de adoptie-bijdrage?
We spreken van adoptie-bijdrage en niet over adoptie-prijs. Het geld dat u betaalt is een bijdrage aan de shelter waar de betreffende hond vandaan komt. Onze stichting betaalt voor elke hond eenzelfde bedrag, ongeachte leeftijd, grootte, verblijfperiode in de shelter en gezondheid. Voor dit bedrag wordt de hond voorzien van een chip, ingeënt, vinden uitgebreide bloedonderzoeken plaats, gecastreerd of gesteriliseerd (indien mogelijk gezien de leeftijd), wordt de hond behandeld tegen parasieten en krijgt hij een paspoort. Daarnaast vraagt de Spaanse overheid nog administratiekosten die de shelters moeten betalen. Verder zit in dit bedrag de transportkosten voor de hond. De honden komen per gespecialiseerd wegtransport naar Nederland. Wij zijn aanwezig bij de aankomst en begeleiden de honden en de adoptanten.

Waarom is de bijdrage voor alle honden even hoog?
De bijdrage voor een hond kan gezien worden als een ondersteuning van de shelter/protectora/ stichting. Uw betaalt dus niet zozeer voor “uw” hond, maar u maakt het mogelijk dat alle vrijwilligers hun werk kunnen blijven doen. De adoptie-bijdrage dekt doorgaans niet volledig de kosten die gemaakt zijn voor uw hond. Een hond die gevonden is, behandeld of soms zelfs geopereerd moest worden, gesteriliseerd, soms lange tijd medicatie moet slikken, soms dieetvoer nodig heeft en soms jaren in een shelter verblijft heeft uiteraard veel meer gekost dan uw adoptiebijdrage. Een shelter is volledig afhankelijk van giften. Het bedrag dat wij de shelter betalen staat vast, ongeacht de voorgeschiedenis en de gemaakte kosten. Dit bedrag is “markt-conform”. Wij willen niet bepalen wat een hond “waard” is. Is een oude hond minder waard? Wanneer ís een hond oud? Daarom hanteren wij voor alle honden dezelfde bijdrage. Er verblijven ook honden die misschien nooit geadopteerd zullen worden, maar zij moeten natuurlijk ook eten, behandeld worden, een dak boven hun hoofd hebben. Alle honden in de shelter worden gesteriliseerd en dit kan door uw bijdrage. Kortom: u koopt geen hond, u ondersteunt goed werk!
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar