Succesmatch voor Trudy en hond Lilo

Hallo, mijn naam is Trudy en ik ben heel gelukkig met mijn schattige hondje Lilo. Ik wil graag mijn verhaal delen over onze succesmatch.

Succesmatches Van onze redactie
04-03-2015



In november 2014 besloot ik dat ik een nieuw hondje wilde. Mijn vorige hondje Bobby was inmiddels al bijna een jaar dood, en het gemis werd steeds groter. Ik was al in het asiel geweest, maar ik had daar toch niet zo’n goed gevoel bij.

Ik besloot op internet te gaan kijken, en kwam bij toeval op Verhuisdieren.nl terecht. Ik wist niet dat er een dergelijke website bestond, en was meteen enthousiast over deze bijzondere aanpak! Het fijne is dat je contact op kunt nemen met het oude baasje als je interesse hebt in een hond of kat. Ik vond het wel grappig, zo’n “datingsite” voor nieuwe baasjes en hun toekomstige huisdier.

Ik schreef me dus in en zag na een paar weken opeens een hondje waarvan ik dacht “dat is haar, die past helemaal bij ons”. Ik voelde gewoon dat zij “mijn” hondje was en mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap. Het was een teefje, 9 jaar oud, een kruising Malthezer/Shih Tzu en ze heette Lilo. Toch reageerde ik niet meteen, want ik woon in Brabant en Lilo woonde in Groningen. De afstand hield me in eerste instantie tegen.

Lilo zat in mijn hart

Maar het liet me niet los. Inmiddels was het bijna twee weken verder, en ik dacht nog steeds aan Lilo. Maar bellen had nu geen zin meer dacht ik, want ze zal inmiddels al wel naar een ander baasje zijn.

Terwijl ik dat dacht keek ik weer op Verhuisdieren.nl. Tot mijn verbazing stond Lilo weer helemaal bovenaan, bij de nieuwe honden. Ze was er dus nog steeds!! Nou, toen was het duidelijk!

Ik heb meteen gebeld en ik kon komen kijken. Ik ben naar Groningen gereden en was meteen weg van haar. Ik nam haar mee naar huis en het ging vanaf dag één helemaal geweldig! Precies zoals ik gedacht had. Ze voelde zich gelijk thuis had ik het gevoel, ze wilde ook meteen spelen. Ze heeft nooit gepiept van heimwee ofzo, en eten ging ook goed.

In het begin had ik iedere dag contact met Lilo's oude baasje, ik hield haar op de hoogte hoe het ging met Lilo. Dat was erg geruststellend voor haar .

Lilo is inmiddels tien jaar geworden. Ik hoop haar nog lang bij me te hebben. Ze is voor mij het meest perfecte hondje!