Ons team

Graag stellen we je voor aan ons team. Enorm dankbaar zijn we voor de onmisbare hulp van onze vrijwilligers.

FEMKE PASQUINO - DE HARDE

Oprichter, algemeen directeur

Ik ben Femke Pasquino - de Harde. Ik kwam op Texel ter wereld onder toeziend oog van onze hond Borus. Na Borus volgden nog vele huisdieren, die een onmisbaar element werden in mijn jeugd en verdere leven.

Wij hebben in ons gezin al meerdere malen een ouder huisdier gehad die bij ons herplaatst was. Het was heel fijn om deze dieren nog een kans te geven op een mooi leven.

Ik wil mensen ervan bewust maken dat er heel veel lieve 'tweedehands' dieren op een nieuw baasje zitten te wachten. Het is begrijpelijk dat mensen het eng vinden om een 'tweedehands' huisdier te nemen omdat ze niet goed weten wat voor dier ze in huis halen. Met Verhuisdieren probeer ik daar verandering in te brengen.

EILEEN PHILIPS

Operator en support - vrijwilliger

Tot en met mijn achtiende heb ik bij mijn ouders op een boerderij gewoond. Nu woon ik in Amsterdam waar ik iets heel erg miste. Dieren! Ik heb dan ook ruim vier jaar geleden mijn konijn Bep gekocht en hem gematcht met vrouwtje Toos. Ik geniet elke dag van ze!

Via Verhuisdieren ging ik vervolgens op zoek naar een oppashond. Ik werd gematcht aan Beike, een lieve eigenwijze Friese Stabij uit Amsterdam. Ik heb contact gelegd met het baasje en kon direct beginnen. Ik was zo onder indruk van de werkwijze van deze stichting dat ik besloot Femke een mail te sturen of ik misschien iets voor Verhuisdieren kon betekenen.

Nu werk ik inmiddels al ruim drie jaar bij Verhuisdieren! Het is zo mooi om te zien hoe fijn mensen het vinden dat zij hun huisdier niet naar een asiel hoeven te brengen. Ik word heel blij van mijn werk bij deze mooie stichting. 

NIENKE OORT

Eindredacteur blog en blogger

Mijn ontmoeting met Femke vond plaats toen ik nog verslaggever was bij De Telegraaf. Ik vond Verhuisdieren zo'n mooi initiatief, dat ik haar een platform in de krant wilde bieden voor meer naamsbekendheid. Dit resulteerde in een tweemaandelijks item over een succesmatch en een heel fijne samenwerking.

Ook was ik in de mooie positie om het goede doel aan te dragen voor de opbrengst van de puzzelactie in diezelfde krant. Hierdoor heeft Verhuisdieren de mogelijkheid gekregen een prachtige nieuwe website te lanceren om nóg meer diertjes aan een fijn thuis te helpen. 

Inmiddels ben ik als zelfstandige aan de slag als tekstschrijver, blogger en mediaconsulent. Via Verhuisdieren kreeg ik mijn eerste platform als zzp'er waarin ik voor de site blogs maak. Een dankbaardere job kan ik niet bedenken.

TRUDY VAN DEN WIJNGAARD

Redacteur interviews succesmatches - vrijwilliger

Hallo, ik ben Trudy en ben op een hele bijzondere manier redacteur bij Verhuisdieren geworden.

Toen mijn hondje overleden was, wilde ik graag een ander hondje, maar niet uit een asiel. Bij toeval kwam ik op Verhuisdieren terecht, maar ik zag nog niet meteen een hondje dat bij me paste. Maar wat ik wel op de website zag was de vacature waarin een redacteur gevraagd werd! Laat nu schrijven altijd al mijn passie geweest zijn...

Ik was meteen enthousiast en heb gesolliciteerd. En zie hier het resultaat ;-). En wat helemaal geweldig is: intussen heb ik ook een geweldig hondje via Verhuisdieren gevonden. Ze is tien jaar oud en superlief. Weer een mooi voorbeeld van een geweldige succesmatch!

FEMKE ZIELHUIS

Redacteur Verhuisdier van de week - vrijwilliger

Al mijn hele leven voel ik mij op een bijzondere manier verbonden met dieren. Van jongs af aan zag ik dieren al als gelijken en maakten zij voor mij onderdeel uit van de familie. Ik ben met dieren om mij heen opgegroeid en iedereen die mij kent weet hoe speciaal en belangrijk dieren voor mij zijn.Thuis bij ons is het een gezellige beestenboel met verschillende dieren (honden, konijnen, cavia’s en ratten), die wij allemaal vanuit de opvang hebben geadopteerd.Dat dieren een fijn en gelukkig leven kunnen leiden in een omgeving waar ze de liefde en aandacht krijgen die ze verdienen, dat is wat telt voor mij.

Een paar jaar geleden zag ik een vacature van Verhuisdieren voorbijkomen en ik besloot te reageren, waarop ik direct een berichtje terugkreeg van Femke Pasquino. Ik volgde de werkzaamheden van deze stichting al een tijd en vond het concept (toen al) fantastisch. Met Femke Pasquino had ik direct een fijne klik en het is erg prettig om met iemand samen te werken die dezelfde passie en liefde voor dieren deelt als jijzelf. Sindsdien schrijf ik wekelijks artikelen voor meerdere dagbladen in Nederland, waarbij er een Verhuisdier in het zonnetje wordt gezet.

Het contact wat ik daarbij met de baasjes heb is ontzettend divers en soms ook erg emotioneel. Ik vind het fijn om dat extra steentje bij te kunnen dragen aan de zoektocht naar een fijn nieuw thuis voor hun huisdier. Verhuisdieren is een stichting waar ik trots op ben om daar deel van uit te kunnen en mogen maken. Het doel om dieren te herplaatsen bij een geschikt persoon/gezin, zonder dat zij daarbij eerst in het asiel terechtkomen, dat vind ik een mooi streven. Op deze manier kan ik mijn werkzaamheden combineren met mijn liefde voor dieren en om dat met zo’n fantastisch, fijn en gedreven team te doen, dat maakt het werk met een gouden randje!

LESLIE OOSTVEEN

Audiovisueel redacteur - vrijwilliger

Mijn naam is Leslie Oostveen, ooit geboren in Zaandam, nu woonachtig in het landelijke Betuwe. Wat heb ik met dieren? De vraag is eerder, wat heb ik niet met dieren.  Als kind ben ik gelukkig opgegroeid met allerlei dieren om me heen. Sinds een jaar heb ik helaas geen hond meer aan mijn zijde, waarmee ik veel op pad was. Als wandelmaat van mijn Duitse Staande en ook als natuurfotograaf.  

Hierin lijkt mijn verhaal een beetje op collega Trudy. Op de geweldige site van Femke, Verhuisdieren.nl was ik in eerste instantie op zoek naar een verzorgingshond, wegens tijdgebrek voor een andere eigen hond.  Op deze wijze kwam ik in aanraking met de vacature voor camera man voor de Love Stories van de succes matches. Vol enthousiasme heb ik natuurlijk direct gereageerd. Dit is een ideale combinatie voor mij om te doen wat ik graag doe: het filmen en monteren combineren met het contact met allerlei viervoeters en hun blije baasjes. En dat voor een Stichting, met een creatief concept,  waar ik volledig achter sta. Ik hoop dan ook dat ik heel veel succesmatches kan gaan filmen.