FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Als je vraag er niet tussen staat of als je het antwoord niet begrijpt, stuur ons dan een mail via ons vraagformulier. We proberen je dan zo snel mogelijk te helpen.

Verhuisdieren is er voor alle dieren die een nieuw baasje of een oppasser zoeken. Deze dieren worden gematcht met mensen die graag een huisdier willen adopteren of die willen helpen met de verzorging. Dit kan voor een bepaalde periode (vakantie), structureel (wekelijks) of onbepaald (bij ziekte of via stichting). Voorwaarde is dat de dieren in Nederland, België of vlak over de grens van Duitsland verblijven in een huiselijke omgeving bij hun baasje of in een gastgezin.
Je kunt alleen inloggen als je een account hebt. Je hebt een account als je een zoek- en/of plaatsprofiel hebt aangemaakt of als je supporter bent van Verhuisdieren.
Een account is de omgeving waar je terecht komt als je inlogt. In je account vind je een overzicht van je zoek- en/of plaatsprofiel(en), je persoonlijke gegevens en je supporterspagina. In je account kun je al je profielen en gegevens beheren; aanpassen, verwijderen of verlengen.
Je kan je account verwijderen zodra je de zoek- of plaatsprofielen die nog op je account staan verwijdert. Pas daarna is het dus mogelijk om ook je account te verwijderen.
Je hebt een profiel nodig om een match te kunnen maken. De website matcht het profiel van het dier met het profiel van de persoon die een huisdier of oppasdier zoekt. Je profiel is terug te vinden en te beheren in je account. Door in te loggen op de homepage kom je in je account.
Je wordt supporter als je een zoekprofiel hebt aangemaakt en in contact wilt komen met de eigenaar van een dier waar je mee matcht of als je huisdiereigenaar bent en op zoek bent naar een oppasser. Om supporter te worden doneer je minimaal €20,- aan Stichting Verhuisdieren.nl. Na de betaling vind je de contactgegevens in het profiel van je matches. Als supporter krijg je een melding in je mail als er een nieuwe match op de site wordt geplaatst zolang je profiel geldig is. Je supporterschap is één jaar geldig, maar kan je altijd verlengen.
1) Als je een huisdier zoekt; je krijgt alleen contactgegevens van de eigenaar als je supporter bent. 2) Als je een oppasser zoekt voor je dier wordt je profiel pas zichtbaar als je onze supporter wordt.
1) Als je een dier ter adoptie hebt aangeboden, kunnen alleen mensen die supporter zijn (en dus ook hun persoonlijke gegevens hebben ingevuld) en een match hebben gemaakt met je dier jouw contactgegevens zien. Als je een adoptiedier zoekt kan niemand je contactgegevens zien. 2) Als je een verzorger voor je dier zoekt, kan alleen de 'verzorger' die een account en een profiel heeft aangemaakt jouw contactgegevens zien indien er een match is. De gegevens van de oppasser zijn ook zichtbaar bij de eigenaren van de dieren die een oppas zoeken indien er een match is.
Je matches zijn de dieren of oppassers op de website die aan jouw voorkeuren voldoen en waar je contact mee op kunt nemen. Deze dieren of oppassers verschijnen in je account als je een zoekprofiel hebt aangemaakt.
Een succesmatch is een geslaagde match waarbij er daadwerkelijk wordt overgegaan tot adoptie.
Je wachtwoord kan in je account aangepast worden.
Je profiel kan in je account aangepast worden.
Zorg er altijd eerst voor dat je bent ingelogd, dit zie je rechts bovenin de pagina. Check of je al supporter bent. Mocht je dan nog steeds de gegevens niet kunnen zien, neem dan contact op met support@verhuisdieren.nl.
De dieren blijven twee maanden staan als de eigenaar hun profiel niet verwijderd. Als het dier eerder is geplaatst, wordt het profiel door het baasje ook eerder verwijderd. We sturen elke week een mail met de vraag of hun dier al een baasje heeft gevonden met een link om hun profiel zelf te verwijderen. Mocht dit niet gebeuren dan kan je bij het profiel op ‘melding maken over dit profiel’ klikken. Daarna kies je voor ‘dier is al herplaatst’.
Je kan bij het profiel van het dier op ‘melding maken over dit profiel’ klikken. Daarna kies je voor ‘Ik krijg geen contact met de eigenaar’.