Puck

Verhuishond

Woonplaats

Zwolle

Leeftijd

3 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Middel (35-55 cm)

Laatste update

30-04-2024

Oorsprong van dier

Roemenië

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Puck is een prachtige, lieve, zachtaardige dame. Zodra ze je leert kennen, is ze dol op knuffelen. Ze gaat graag op pad, vooral in het bos, waar ze goed bij je blijft. Op een (natuur)camping gedroeg ze zich fantastisch. Met een kortere (snuffel)wandeling is ze ook tevreden, ze loopt dan keurig aan de lijn. Ze speelt ook graag met andere sociale honden. Echter, ze is waaks naar onbekende bezoekers en kan bij sommige mensen blijven mopperen. In dat geval brengen we haar naar de slaapkamer, waar ze haar eigen mand heeft, en dit accepteert ze goed. Sommige kleine onbekende kinderen maken haar onzeker, hoewel ze goed klikt met ons dochtertje van 6 jaar oud. Vanwege dit gedrag wordt ze niet geplaatst bij (kleine) kinderen. Buiten reageert ze (los) niet op voorbijgangers, groot, klein, fietsend of hardlopend.

Ze vindt het onbeleefd om zomaar door vreemden te worden geaaid en zal dan ook blaffen. Als onbekenden waar de baas mee praat op straat haar negeren, wordt ze nieuwsgierig en besnuffelt ze hen. Soms controleert ze zelfs of er een koekje in hun zak zit. Haar vertrouwen in 'de onbekende' mens groeit gestaag en we proberen deze interacties steeds positief te laten verlopen door aaien te vermijden en koekjes aan te bieden.

Puck zou het beste tot haar recht komen bij een persoon of koppel zonder kleine kinderen die graag ontspannen wandelen. De eigenaar moet haar kunnen leiden en een veilig gevoel kunnen geven, want van binnen is ze soms nog de bange pup van 4 maanden die moederziel alleen in de straten van Roemenië rondliep. Denk nu niet dat ze helemaal een bang vogeltje is, want als het om vuurwerk of groot verkeer gaat, is ze heel stoer. Ze volgt hierin jouw energie. Ze is leergierig en altijd in voor een spelletje. Ik denk dat ze veel lol zal beleven aan agility.

De nieuwe eigenaar moet bereid zijn om langzaam een band met haar op te bouwen om onnodige stress te voorkomen. Wij waren de eersten in haar leven die ze vertrouwde, en het zal tijd kosten voor haar om een nieuwe situatie, omgeving of mensen te leren vertrouwen. Maar zodra ze je vertrouwt, ben je alles voor haar! We geven de toekomstige adoptant alle ruimte om dit te kunnen doen en staan altijd klaar om te helpen wanneer nodig.

Puck kan vanwege haar gevoeligheid voor giardia niet bij katten of honden geplaatst worden. Ze heeft zelf niet meer zoveel last ervan met haar huidige brokken, maar is nog wel drager. Behandelingen hebben enkel tijdelijk effect en op de lange duur zelfs een averechts effect. Ze bouwt nu eindelijk zelf weerstand op en dit gaat goed. Een stabiele omgeving zal haar hierin deugd doen. Spelen met honden buiten vormt geen gevaar. Alleen pups en zwakke honden dienen vermeden te worden en de ontlasting moet altijd goed opgeruimd worden.

Autorijden vindt Puck wat lastig omdat ze misselijk kan worden. Om die reden zet ik haar voorin de auto met een lekker zacht bedje en de airco aan, en dit gaat goed. Zeker met iemand erbij die voorkomt dat ze heen en weer kiepert. Op deze manier zijn we zelfs al naar België gereden (met stops) zonder problemen.

Puck kan bij ons goed een paar uur alleen blijven en sloopt nooit wat. Dit kan natuurlijk tijdelijk anders zijn in een nieuwe situatie.

Verhuishond Puck

Ras
Mix
Adoptiekosten
100-150
Reden herplaatsing
Overig

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Middel (35-55 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kan niet met kinderen
Katten
Onbekend
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Nee, niet noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Nee
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Ja
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Puck moet helaas herplaatst worden omdat ze af en toe last heeft van giardia, wat onze oudere hond kan besmetten. Hoewel Puck zelf sinds ze hypoallergene brokken van Denkadog krijgt weinig tot geen last meer heeft van de symptomen, wordt ons oudere hondje er erg ziek van als ze besmet raakt. Aangezien het oudere hondje ook van mijn zieke moeder is, die niet meer voor haar kan zorgen, heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om een nieuwe thuis voor Puck te zoeken. Momenteel wordt het oudere hondje van het ene naar het andere huis gesleept, omdat ik haar niet meer bij Puck durf te laten vanwege de gezondheidsrisico's. En dat kan niet veel langer meer zo doorgaan.

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar