Thalia

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Amsterdam

Leeftijd

3 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Klein (tot 35 cm)

Laatste update

27-04-2024

Oorsprong van dier

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Graag stellen we je voor aan Thalia! Deze lieve, zachtaardige hond heeft het zwaar gehad toen ze in Turkije op straat leefde, maar gelukkig werd ze gered en nu is ze op zoek naar haar gouden mandje! Thalia is een hele lieve hond met een rustig, zoet karakter. Ze is stilletjes en kan soms een beetje verlegen zijn, maar ze heeft ook een hele vrolijke kant en houdt heel erg van op uitstapjes gaan! Thalia vindt het heerlijk om buiten te zijn en geniet er enorm van om lekker te kunnen wandelen en nieuwe plekken te ontdekken.

In huis is Thalia rustig en niet erg actief, maar buiten is ze actiever. Ze loopt erg netjes aan de lijn. De auto vindt ze nog wel eng, en hoewel ze geen last heeft van wagenziekte, gaat we wel trillen als ze in de auto zit. Dit moet nog worden getraind. Thalia is een aanhankelijke, trouwe hond, die het liefst lekker bij je op schoot zit. Ze vindt het heerlijk om lekker te kunnen knuffelen en is graag bij haar mensen. Als je even stopt met aaien doet ze er alles aan om ervoor te zorgen dat je doorgaat. Thalia kan goed overweg met zowel mannen en vrouwen, maar vindt sommige mannen met een schorre stem eng.

Thalia is in Turkije op straat door andere straathonden aangevallen, en daardoor vindt ze nieuwe honden op het moment nog eng. Kleine hondjes tegenkomen gaat nu wat beter, maar als ze echt schrikt van een grote hond, duikt ze meteen in elkaar. Ze went snel aan andere honden, en eenmaal gewend is ze erg vriendelijk en kan ze goed met andere honden overweg. Dit is wat haar opvang gezin over haar zegt: Thalia is een rustig hondje dat het liefst lekker op de bank ligt en het liefst de hele dag door wordt geknuffeld. Ze kiest een vast veilig plekje waar ze vaak even gaat liggen rusten/slapen. Eenmaal buiten gaat haar staart de lucht in en kan ze energiek wandelen! Ze snuffelt veel en begroet vrolijk alle mensen die langskomen. Als er kinderen zijn die willen aaien kan het Thalia niet lang genoeg duren en gaat ze er mooi bij zitten. Ze speelt nog niet echt met honden maar kan wel een uiting van speelsheid laten zien. Andere hondjes kunnen soms nog wat spannend zijn, zeker grote honden. Maar buiten zijn maakt deze hond erg blij en zeker als ze in het gras kan liggen. Ze blaft nooit en gromt/blaft alleen als ze het spannend vind met andere honden en die haar niet met rust laten, verder hoor je deze hond helemaal niet.

Kortom, het is een lieve hond die oneindig veel liefde kan verdragen. Waarschijnlijk is Thalia toen ze op straat leefde aangereden en heeft ze een van haar achterbenen gebroken. Deze is op straat zonder behandeling niet netjes geheeld, waardoor haar ene been net ietsjes korter is dan de andere. Hier merk je bijna niks van, alleen loopt ze af en toe een beetje stijf als ze net opstaat. Af en toe hinkt ze ook een beetje, om vervolgens weer vrolijk met alle vier d'r poten door te rennen. Ze is onderzocht door een Nederlandse dierenarts, er wordt nog overlegd of er een behandeling mogelijk is voor haar.

Thalia is een lieverd van een hond, die in haar opvang gezin al heel erg uit haar schulpje is gekomen. Nu zijn we op zoek naar haar gouden mandje, waar ze nog meer zelfvertrouwen kan opbouwen, en eindelijk lekker zorgeloos en gelukkig kan leven!

Denk jij een match voor Thalia te zijn? Stuur ons dan een email met wat informatie over jezelf.

Verhuishond Thalia

Ras
Gemengd
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig
Formaat
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Nee
Waaks
Nee

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Ja
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

De adoptiekosten voor Thalia bedragen 500 euro.
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar