Salem

Stichting

Verhuiskat

Woonplaats

Los Barrios

Leeftijd

2 jaar

Geslacht

Kater

Laatste update

25-04-2024

Oorsprong van dier

Spanje

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Salems moeilijke start

Hoeveel pech kun je hebben? Lieve broodmagere Salem werd als kitten gevonden in een gebouw van het asiel in Los Barrios; tussen volwassen katten maar zonder zijn moedertje. Vermoedelijk rook hij lekker voer en andere katten en daar wilde hij graag bij zijn. Die arme ziel had ook nog eens ademhalingsproblemen vanwege longparasieten en een waterig oogje. Wat een gelukkie dat hij in Los Barrios in goede handen was want deze kerel kan, na opname in de dierenkliniek, nu weer normaal ademhalen. Het staat buiten kijf dat deze kleine maar sterke man de wil had om te overleven! Zijn tranend oogje speelt zo nu en dan nog wel op maar met behulp van een vochtig wattenschijfje is dat in één veeg opgelost.

Na ontslag uit de dierenkliniek werd Salem naar een pleeggezin gebracht. Daar ontving hij medicatie om zijn ademhalingsproblemen te behandelen. Aangezien dit allemaal gebeurde tijdens de groeiperiode van het kitten, zal hij een iets kleinere longcapaciteit hebben dan een gewone kat die vanaf de geboorte vertroeteld is. Om deze reden zoeken wij een huis voor hem waar hij in de winter binnen wordt gehouden (of zeer korte periodes buiten). Uit oogpunt van preventie is tevens een rookvrije omgeving nodig waar tevens geen sterke of plug-in luchtverfrissers aanwezig zijn.

Salem is een zeer vriendelijke, spinnende kat die er absoluut van houdt om aandacht te krijgen, zowel van mensen als andere katten. Van optillen is hij niet zo gecharmeerd maar van knuffelen des te meer. Ook vindt hij het fijn om lekker naast je te komen liggen. Met kinderen heeft hij geen ervaring. Zijn nieuwe mensen moeten in het begin wat geduld met hem hebben. Als hij zich eenmaal thuis voelt zal hij laten zien hoe dol hij is op hun aandacht. De liefde gaat door de maag…. Salem is erg gemotiveerd door eten, dat kan ook bijna niet anders door die nare start van zijn leven. Momenteel krijgt hij zijn eten op een aparte plaats zodat hij het voer van de andere pleegkatten in huis niet opeet. Salem is een echte kat: lekker speels, vindt al het speelgoed leuk, heeft een voorkeur voor speelgoedmuizen en kan lekker dollen met andere vriendelijke en speelse kat(ten). Daarom heeft hij in zijn nieuwe huis een maatje nodig. Wij weten niet of Salem met honden overweg kan.

Salem zit graag bij zijn pleegouders op het afgeschermde buitenterras. Hij zou graag in zijn nieuwe huis willen beschikken over een 100% beveiligd buitenverblijf (balkon of tuin), zodat hij zijn pootjes kan strekken en chillen in het zonnetje.

Wie maakt van deze pechvogel een geluksvogel?

Verhuiskat Salem

Ras
europeesche korthaar
Adoptiekosten
100-275
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Kater
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig

Thuissituatie

Kinderen
Ja, met alle kinderen
Katten
Ja
Honden
Onbekend
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

De adoptiekosten bedragen € 210,- per kat
- Al onze katten zijn ingeënt,gecastreerd/gesteriliseerd, gechipt, medisch gecheckt, FIV/Felv gecheckt

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar