Teddy

Stichting

Verhuiskat

Woonplaats

Herten

Leeftijd

7 jaar

Geslacht

Kater

Laatste update

16-05-2024

Dit dier is onafscheidelijk van

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

We kunnen niet alle informatie over de katten hier kwijt. Op onze website vind je op overzichtelijke wijze nog meer informatie over de katten.

Wat zoeken wij voor Teddy en Zoë uit Herten?

1. een liefdevol thuis

2. een thuis met eventueel rustige, oudere kinderen vanaf ongeveer 10 jaar oud

3. een thuis met gezellige aandacht; ze kunnen maximaal 3 volle werkdagen per week alleen thuis zijn (of halve dagen, is ook prima)

4. een thuis zonder honden en katten

5. een huis met een tuin is een must, bij voorkeur een catproof tuin of een tuin met een kattenren, mocht de tuin slechts omheind zijn met een schutting, dan kunnen ze ‘onder toezicht’ van het baasje(s) naar buiten, dat zijn ze nu ook zo gewend

6. baasje(s) met voldoende budget voor het dieetvoer en bezoekjes aan de trimsalon

7. De adoptiekosten zijn € 175,- per kat en ze worden alleen sámen geplaatst

Verhuiskat Teddy

Ras
Ragdoll zonder stamboom
Adoptiekosten
100-275
Reden herplaatsing
Tijdgebrek

Algemene info

Geslacht
Kater
Gecastreerd
Ja
Vacht
Langharig

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Nee
Honden
Nee
Leefomgeving
Een afgeschermd balkon/tuin

Karakter

Aanhankelijk
Ja
Jachtinstinct
Ja
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Ja
Gedragsproblemen
Nee

Toelichting

kleur en kenmerken: langharig, grijs-wit, lichtblauwe ogen en een fluffy vacht

grootte/bouw: veel mensen vinden het fijn om te weten of een kat groot, zwaar of juist heel licht of klein is. Bij de laatste dierenartscontrole woog Teddy 6,7 kilo. De dierenarts vond zijn gewicht net iets boven ideaal (op een score van 1-9 is 4 of 5 een ideaal gewicht, Teddy kreeg een BCS-score van 6)

raskat: nee, Teddy is een Ragdoll zonder stamboom

maakt goed gebruik van de kattenbak: ja, Teddy is prima zindelijk!

gebruikt een krabpaal: Teddy krabt zowel horizontaal als verticaal, dus het is belangrijk dat hij beide krabmogelijkheden krijgt in zijn nieuwe thuis

jachtinstinct: hij pakt wel eens wat insecten in de tuin

lief naar mensen in het gezin: ja

wordt graag geaaid of geknuffeld: ja, wanneer hij er zin in heeft

komt op schoot: nee

laat zich optillen: dat laat hij wel toe, maar fijn vindt hij het niet

eenkennig of op zichzelf: nee, geen van beide

bang voor vreemde mensen: nee, vooral geïnteresseerd. Bij bezoek komt hij altijd meteen snuffelen en vindt hij het prima om geaaid te worden (graag zelfs!)

speels: met momenten; 1-2x per dag. Hij vindt het prima om er lekker bij te liggen als de baasjes werken of tv kijken. Als je bijvoorbeeld met een touwtje of een laserlampje speelt, dan vindt hij dat hartstikke leuk

mate van miauwen: Teddy miauwt op dit moment wel eens als hij niet de slaapkamer op mag en dat wel graag wil. Normaal miauwt hij heel weinig
laat zich kammen: dat laat hij wel toe, maar hij vindt het niet zo prettig

dieetvoer: ja, hij eet het dieetvoer mee dat Zoë nodig heeft: Specific Allergen Management Plus Cat

bijzonderheden of aandachtspunten over de gezondheid: het gebit is een aandachtspunt, hij had matig tandsteen bij de controle in september 2023

Historie
Teddy is vanuit het nestje naar een ouder koppel gegaan. Zij vonden hem te aanhankelijk. De huidige eigenaresse heeft Teddy toen van hen overgenomen, hij was toen ongeveer 3 maanden oud.

Karakter en gedrag
Teddy is een lieve kat, maar heeft wel een pittig karakter. Hij vindt het fantastisch om in je buurt te zijn en is heel nieuwsgierig naar alles wat je doet. Hij onderzoekt zelf ook graag (in dozen springen, in kasten snuffelen als je die open hebt staan). Hij likt regelmatig aan je arm of benen, hij begint dan te spinnen. Teddy gaat het liefst de hoogte in. Als hij de kans krijgt, zit hij het liefst ergens op een kast, rustig om zich heen te kijken.

Teddy heeft regelmatig last van klitten dat hoort bij de vacht van dit ras. Hij gaat 2 of 3x per jaar naar de trimster. Hij heeft dat nooit leuk gevonden, maar de laatste keer was een trimbeurt echt niet mogelijk. Hoe lief hij normaal is, zo agressief is hij bij de trimster. Bij het laatste bezoek heeft hij eerst een pilletje gehad om hem te kalmeren (op onze website kun je daar meer over lezen, bij de dierenarts kun je Gabapentine of Bonqat krijgen dat hier speciaal voor bedoeld is).

Kies een kat-, huid- en vachtvriendelijke trimsalon
Kammen vindt Teddy ook niet zo leuk, maar dat laat hij nog wel enigszins toe. Nagels knippen vindt hij helemaal niks, laat dat maar door de trimsalon doen.

Het is belangrijk dat de adoptant(en) zoekt naar een kat-, huid- en vachtvriendelijke trimsalon. Volgens de huidige trimster heeft Teddy wellicht een trauma opgelopen van de trimbeurten bij de vorige trimster, omdat hij dan stevig werd vastgepakt door een assistente terwijl de trimster de klitten verwijderde. Dit is absoluut niet hoe het hoort en dwang bij vrijwel alle katten averechts. Katvriendelijke trimsalons hebben een totaal andere manier van werken en krijgen een trimbeurt doorgaans goed gedaan, zelfs bij heel bange katten of bij katten die zich verzetten. Er wordt géén dwang gebruikt, op geen enkele manier, en er worden nieuwe positieve associaties gemaakt door prettige hulpmiddelen zoals geuren en lekkere snacks. Een katvriendelijke trimsalon bij jou in de buurt vind je op onze website.

Teddy is bang voor het geluid van de stofzuiger.

Teddy vindt het fantastisch om naar buiten te gaan, lekker tussen de struiken zitten en alles ontdekken. Hij zoekt wel graag de grenzen op en zal een gelegenheid om buiten de tuin te komen, niet laten gaan. Hij kan over de schutting springen. De baasjes blijven er dan ook altijd bij als ze in de tuin zijn. Voor de katten zou het heerlijk zijn als de tuin helemaal catproof is (méér dan een schutting dus!), zodat ze er niet uit kunnen en ze helemaal naar hun eigen zin kunnen buitenspelen.

Teddy wil heel graag geaaid worden, maar wel wanneer het hem uitkomt. Op andere momenten kan hij er snel klaar mee zijn en laat hij dat ook merken. Als je hem dan blijft ‘lastig vallen’ kan hij happen of je een tik geven.

Marieke: dit gedrag is eigenlijk vrij normaal voor veel katten. Het is belangrijk lichaamstaal te lezen om te beoordelen of je kat wel zin heeft om geaaid te worden. Wij mensen willen dat zo vaak, zeker bij zo’n lekkere fluffy kat. Maar net als bij ons mensen, heeft een kat daar gewoon niet altijd zin in! In het artikel op onze website heb ik uitgebreid geschreven hoe je kunt beoordelen of een kat wel geaaid wil worden.

Teddy zoekt kinderen niet echt op. De baasjes hebben een kindje van 8 maanden en hij komt bijna nooit bij het kindje in de buurt.

Teddy eet aan plastic verpakkingen. Dit komt bij katten regelmatig voor.

Marieke: ik heb zelf een aantal ‘plastic-likkers’ in de opvang gehad, maar er zijn ook katten die het daadwerkelijk opeten. Er doen allerlei theorieën over het likken aan of eten van plastic de ronde. In kabels en in bepaalde soorten plastic is bijv. vaak vismeel of visolie gebruikt en het kan zijn dat katten het knagen erop om die reden smakelijk vinden. Het likken aan of eten van plastic wordt door deskundigen niet als een gedragsprobleem beschouwd en het is vrijwel niet behandelbaar. De enige remedie is geen plastic te laten slingeren in huis.

Teddy gaat ervan overgeven en dat is dan gelukkig nog het minst erg. Een kat kan er ook een verstopping van krijgen.

Teddy krabt aan de krabpaal, maar ook bijvoorbeeld aan de bank. Dat heeft hij (helaas) altijd al gedaan. De baasjes gebruiken speciale plakfolie op de hoek van de bank en dat werkt gelukkig. In een bestaand thuis is dit gedrag vaak heel moeilijk af te leren. In een nieuw thuis gaat dit vaak véél beter omdat een kat daar nog niet gemarkeerd heeft met zijn eigen geursporen (aan zijn voetzolen).

De (strategische) locatie van de krabpaal in huis is erg belangrijk voor een kat. Als hij toch ergens zijn nagels in zou zetten waar je dat niet wil, dan helpt het om hem meteen af te leiden met speelgoed (bij voorkeur naar de krabpaal toe lokken en daarop gaan spelen). Op onze website vind je heel veel goede informatie en tips om het krabben aan spullen vanaf het begin te voorkómen in een nieuw huis!

Gezondheid en voeding
Bij de controle in september 2023 werd ‘matig tandsteen’ gezien door de dierenarts en de eigenaresse heeft het advies gekregen te starten met Plaqtiv. Dit is een drinkwateradditief dat werkt tegen tandplak (en uiteindelijk dus ook tegen de opbouw van tandsteen).

Teddy kan in principe alles eten, alleen Zoë heeft een voedselallergie. Om die reden krijgen ze samen hetzelfde dieetvoer.

Informatie over de katten samen
binnen of buiten: Teddy en Zoë komen nu in de tuin en daar genieten ze heel erg van. We zoeken dan ook een thuis met een catproof tuin of een tuin met een kattenren

gewend aan kinderen: ja, maar ze zijn niet zo’n fan van kinderen. Ze kunnen eventueel worden geplaatst in een thuis met wat oudere kinderen (vanaf ongeveer 10 jaar oud), die respectvol met katten omgaan

mate van aandacht nodig: de katten kunnen maximaal 3 volle werkdagen per week (of halve dagen) alleen thuis zijn

slaapkamer: voor veel baasjes is het fijn om te weten of een kat gewend is op de slaapkamer te komen. Teddy vindt het fijn om erbij te liggen en op bed te slapen. Voorheen kon dat ook, maar na de verhuizing naar het nieuwe huis (en de aankoop van een nieuw bed) hebben de baasjes besloten de slaapkamerdeur dicht te houden. Teddy heeft daar periodes weinig moeite mee gehad, maar de laatste maanden vindt hij dat lastig, waarschijnlijk omdat hij in het algemeen helaas minder aandacht kan krijgen nu

de dierenartsdossiers zijn beschikbaar voor de nieuwe eigenaar

spulletjes die de nieuwe eigenaar mee krijgt:
- kattenpaal (2x)
- voer dat over is
- speeltjes
- spullen voor de verzorging (kam, shampoo etc.)

spullen ter overname (prijs in nader overleg):
- elektrische kattenbak van Catlink (met app), gekocht in juni 2023

er is sprake van een proeftijd van 1 maand. Als het om wat voor reden dan ook niet goed gaat bij jou thuis, dan gaan Teddy en Zoë terug naar hun baasjes in Herten en dan gaan wij opnieuw op zoek naar een thuis voor hen. Maar dat zou voor de poezen natuurlijk moeilijk en verwarrend zijn en voor de baasjes is dat heel verdrietig. Dus we hopen in één keer de perfecte match te maken!

we vinden het fijn als je de eigenaresse gedurende de eerste maand na de verhuizing op de hoogte houdt van hoe het gaat met de poezen. Sommige baasjes maken een groepsapp aan, anderen doen het via e-mail of telefonisch

Nog wat algemene informatie
Teddy en Zoë kunnen gerust enige tijd samen alleen zijn (maximaal 3 volle werkdagen per week, of halve dagen). Het baasje(s) moet verder wel voldoende thuis zijn, zodat ze er lekker even bij kunnen liggen.

De huidige baasjes zijn wel eens een week op vakantie geweest. Iemand anders zorgde toen dat de kattenbak verschoond werd en de katjes eten kregen, dit ging goed.

Reden van herplaatsing
De leefomstandigheden van de baasjes zijn veranderd. Ze kunnen de katten niet meer de aandacht geven die ze verdienen, en vooral Teddy lijdt daaronder. Het is een verdrietige en moeilijke beslissing, maar de baasjes gunnen Teddy en Zoë het allerbeste en een nieuw thuis is de beste keuze voor de katjes.

Teddy en Zoë uit Herten zijn in de bemiddeling voor herplaatsing sinds 4 mei 2024

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar