Pica

Stichting

Verhuishond

Woonplaats

Drachten

Leeftijd

4 jaar

Geslacht

Teef

Formaat

Klein (tot 35 cm)

Laatste update

09-05-2024

Oorsprong van dier

Roemenië

Contactgegevens

Maak een zoekprofiel aan om te zien of je een match bent.

Omschrijving

Ontmoet Pica 🩷

Lief, speels, grappig, en een enorme knuffelkont! Wat dat laatste betreft is ze net een kat, ze geeft je kopjes en komt heel graag met haar kopje dichtbij je gezicht (op je schouder) liggen.
Pica komt uit Roemenië, is 4 jaar oud (2019), 35 cm hoog, weegt zo'n 5 kilo en is gesteriliseerd en volledig gevaccineerd. Pica logeert sinds november 2023 in haar gastgezin en wat heeft dit meisje al veel geleerd in deze tijd! Ze is enorm slim en leergierig en luistert uitstekend naar haar naam. In veilige, overzichtelijke en omheinde gebieden kan ze los lopen. Heel fijn, want dit meisje heeft ook behoorlijk wat energie en kan echt ongelooflijk hard rennen. Wat dat betreft heeft ze qua looks en snelheid wel wat weg van een (Italiaans) windhondje.
Deze dame heeft wel wat jachtinstinct in zich, reeën worden snel geroken en ze gaat graag op muizenjacht in het hoge gras. In bosrijke gebieden zal ze echt wel aangelijnd moeten blijven. Dit vindt ze overigens geen probleem ze geniet enorm van de boswandelingen aan een lange lijn.

Pica heeft een rank en slank postuur en maar een dun vachtje. Ze is een echte koukleum, dus in het gure en koude (winter)weer heeft ze echt een jasje nodig. Ook heeft ze een hekel aan regen en slaat dan graag de wandeling over.

In huis speelt ze er graag op los. Ze kan zichzelf uitstekend vermaken met speeltjes, kauwt graag op een botje en speelt onwijs graag met andere honden. Vooral met het reutje heeft ze een hele leuke klik, die twee kunnen echt tijden met elkaar spelen. Dit gunnen we Pica ook op haar nieuwe plek, vandaar dat de aanwezigheid van een andere hond (bij voorkeur een reutje) echt een must is.
Datzelfde geldt voor een aanwezige tuin. Pica vindt het heerlijk om buiten te zijn, lekker wat rond te snuffelen en heerlijk in het zonnetje te liggen. Ook dit willen we graag voor haar in haar nieuwe thuis.

Hersenwerkjes (puzzels) vindt ze enorm leuk om te doen en komt haar zelfvertrouwen echt ten goede! Idem wat betreft detectiewerk, de basisbeginselen qua geur aanleren zijn hierin gelegd. Ook heeft ze even aan de agility mogen proeven, waarbij ze moeiteloos door de tunnels ging. Samen een leuke sport met Pica gaan beoefenen is zeker een aanrader!

Verhuishond Pica

Ras
Mix
Adoptiekosten
275-500
Reden herplaatsing
Stichting

Algemene info

Geslacht
Teef
Gecastreerd
Ja
Vacht
Kortharig
Formaat
Klein (tot 35 cm)

Thuissituatie

Kinderen
Kinderen vanaf 12 jaar
Katten
Ja
Honden
Ja
Alleen zijn
Ja, een paar uurtjes
Trappen lopen
Ja
Tuin of erf
Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging
Gemiddeld
Aanhankelijk
Ja
Gehoorzaam
Ja
Jachtinstinct
Nee
Allemansvriend
Ja
Speels
Ja
Waaks
Ja

Feiten

Paspoort
Ja
Gevaccineerd
Ja
Gechipt
Ja
Lichamelijke afwijkingen
Nee
Medicijnen
Nee
Speciaal voer
Nee
Gedragsproblemen
Nee
Kan in auto
Ja

Toelichting

Pica is in Roemenië door een Roemeense rescuer gevonden op een markt
Waarschijnlijk, zoals zo velen, is ze hier gedumpt. Haar voorgeschiedenis is onbekend, wel is duidelijk dat ze niet veel was gewend. In de afgelopen maanden heeft ze zich enorm positief ontwikkeld en zijn de 'scherpe randjes' er wel wat af. Gedrag wat nog een aandachtspunten zijn:
Binnenshuis: er wordt steevast geblaft naar andere honden, die buiten voor het raam langs lopen. Ze is hier prima uit te halen, maar een huis in een drukke straat is niet wenselijk voor haar.
Idem wat betreft het buiten wandelen. Andere aangelijnde honden en dan vooral de grotere honden blijven spannend, Pica reageert hierop door fel te blaffen (vanuit onzekerheid). Wanneer je op tijd afstand neemt, contact met haar maakt (ze is enorm voergericht) is ze hier goed in te begeleiden. Pica beheerst het commando 'kijken'. En komt uit zichzelf ook vaak bij je inchecken. De aanwezigheid van de roedel (ook al reageren zij niet) lijkt hierin niet helpend. Wanneer je één op één met haar wandelt of met nog één of twee andere hondjes is ze hierin veel beter te begeleiden. Bekende buurthonden zijn voor haar geen probleem.
Gedrag wat ook echt bij Pica hoort: ze zoekt het graag hogerop. Zo mag ze graag op de tafel springen om te kijken of er nog wat lekkers is blijven liggen. Je weet natuurlijk maar nooit ;-)

Pica kan prima even alleen thuis blijven (zonder de andere honden). Ze krijgt dan bij vertrek een lekker kauwbotje en gaat daarna heerlijk slapen. Uiteraard zal het alleen thuis blijven op een nieuwe plek wel weer moeten worden opgebouwd. Daarnaast is het wel echt een hondje wat graag in je nabijheid is, dus zeker geen hondje wat uren per dag alleen thuis zou moeten blijven.
Ze is totaal niet vernielzuchtig en is prima alleen vertrouwd in de woonkamer. Ze weet heel goed wat het hondenspeelgoed is en daar weet ze wel raad mee en mag ze graag wel even een koppie kleiner maken ;-)
Bezoek in huis is geen probleem, deze worden enthousiast begroet. Onbekende mannen kunnen voor haar bij binnenkomst in eerste instantie nog wel wat spannend zijn.

Pica is het gewend om mee te gaan in de auto: ze gaat dagelijks mee naar een wandelgebied.
Pica is ook mee op vakantie geweest met het gastgezin. Dit ging ook prima, ze paste zich moeiteloos aan.

De juiste match voor Pica is iemand, die het leuk vindt om verder met Pica aan de slag te gaan. Een ervaren 'hondenmens', die ook nog eens graag op een positieve manier traint. Waar al een aanwezig hondje is en vooral iemand die net als Pica dol is op knuffelen en waarbij Pica lekker op schoot en op de bank mag. Een plekje op bed zou ze ook enorm kunnen waarderen. Een bench is iig echt een no go voor haar!

De adoptie bijdrage is 375 euro.

Pica is op afspraak te bezoeken in Drachten.

Op aanvraag hebben we nog veel meer foto's en leuke filmpjes van Pica. Wil je meer informatie, dan graag een mail, whatsapp bericht of telefoontje naar Saskia Kalsbeek
Hond uit buitenland?
Lees de 5 aandachtspunten waar je op moet letten met een hond uit het buitenland.
Huisdierenbijsluiter

Tips

Lees de adoptietips aandachtig voor je een dier adopteert.

Tips bij adoptie

Een huisdier zoeken dat bij je past

  • Persoonlijk contact
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing honden en katten vanuit eigen omgeving
  • Zoekt de juiste match

Ontvang elke dag om 6 uur nieuwe matches in je mail. Maak een zoekprofiel gratis aan.

Zoekprofiel aanmaken

Op Verhuisdieren.nl zoek je verantwoord naar jouw ideale hond, kat of konijn

Steun de stichting

  • Ontvang notificaties van nieuwe matches
  • Bekijk contactgegevens van matches
  • Support onze stichting voor 1 jaar